شماره پشتیبانی 077-33341689
قلیه ماهی با برنج

ویژگی قیله ماهی اصیل بوشهری

قلیه ماهی یکی از غذاهای خوشمزه و محلی بوشهر می باشد که طرفداران زیادی دارد . برای دانستن چگونه تهیه این غذا در ادامه با ما همراه باشید.

قلیه ماهی یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه جنوب کشورمان است که به خاطر طعم خوبش در سراسر کشور فراگیر شده است. این غذای خوشمزه با گوشت ماهی ، سبزیجات و ادویه های جنوبی طبخ می شود و از معروف ترین غذاهای جنوب کشورمان محسوب می شود.

یه غذای خوشمزه و معروف جنوبی که در بوشهر بدون رب گوجه و در خوزستان و آبادان با رب گوجه فرنگی درست میشود و یکی از مهمترین نکاتی که باید در تهیه قلیه ماهی اصیل جنوبی رعایت کنید استفاده از تمر هندی سیاه است. یکی از عادات غذایی ما جنوبیا اینه که سر سفره هامون معمولا حلوا ، خرما یا رنگینک و… هم هست چون اعتقاد داریم ماهی طبع سردی داره و بعد از غذا برای معتدل کردن طبع سرد ماهی از خرما یا رنگینک یا حلوا استفاده می کنیم.

و اما میریم سر اصل مطلب :

مواد لازم برای تهیه ی قلیه ی ماهی :

 

  • 2 ق غذاخوری آرد
  • 2 عدد پیازمتوسط
  • 5 لیوان فرانسوی تمرهندی (آبکرده) و خرما
  • 1 ق. چ شنبلیله خشک
  • 2 عدد گوجه متوسط
  • 2 ق غ رب گوجه
  • 1 کیلوگرم ماهی استخوانی سکن جنوبی (برای طبخ این غذای محبوب بهتر است از ماهی‌هایی استفاده شود که گوشت لُخم دارند. سنگسر، هامور، شیر، سُرخو، جَش، شوریده و سِکِن بهترین ماهی‌ها برای قلیه ماهی هستند)
  • 200 الی 300 سبزی ماهی (گشنیز،کمی شنبلیله و کمی شوید)
  • 50 گرم سیر آسیاب شده
  • زردچوبه، فلفل، نمک، ادویه ، روغن به میزان لازم

طرز تهیه ی غذا :

برای تهیه قلیه ماهی ابتدا روی نصف یک بسته تمر هندی، حدود سه لیوان آب جوش بریزید و اجازه دهید تمر حسابی خیس بخورد.گشنیز و شنبلیله را ریز خرد کرده و با مقداری روغن تفت دهید و کنار بگذارید.پیاز خردشده را نیز تفت دهید و به آن زردچوبه اضافه کنید.یک بوته سیر ریز خردشده را هم به پیاز اضافه کنید و در حدی که نسوزد تفت دهید.سبزی سرخ‌شده را که در اول کار تهیه کردید، به آن اضافه کنید و یک قاشق چایخوری فلفل قرمز به آن اضافه کرده خوب مواد را باهم تفت دهید.

در این مرحله، نوبت اضافه‌کردن آب تمر هندی است که برای درست‌کردن آن باید آرد را به آب تمبر اضافه کرده و تمر خیس‌خورده را همراه با آرد از صافی رد کنید تا پوست و هسته‌ تمبر جدا شود و بعد آب آن که یک مایع غلیظ شده را داخل غذا بریزید.بعد از جوش آمدن خورشت، تکه‌های ماهی را که در حد چند دقیقه با کمی زرد چوبه و نمک تفت دادید به خورشت اضافه کنید. بعد از حدود نیم ساعت، غذا آماده است و می‌توانید حرارت را کم کنید تا خورشت جا بیفتد و روغن بیندازد.

یعنی کل زمان پخت حدود یک ساعت است.قلیه ماهی بوشهری خوشمزه شما آماده است. توصیه می‌شود که در تمام مراحل پخت این خورشت، درب قابلمه را نیمه باز بگذارید.

امیدواریم این آموزش برای شما مفید واقع شود و بتوانید این غذای جنوبی اصیل و خوشمزه را تهیه کرده و از طعم آن لذت ببرید.

 

 

پاسخی بگذارید

توجه: نظرات در وب سایت منعکس کننده دیدگاه نویسندگان آنها است، و نه لزوما دیدگاه های پورتال وب سایت کتابفروشی. درخواست شده است که از توهین ها، سوگند و بیان عرفانی خودداری شود. ما حق حذف هر گونه نظر بدون توضیحات اطلاع رسانی.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامتگذاری شده اند با *